Ta 10 minuter och kom igång med levande musik i Sverige

Har du ett starkt sug efter livemusik men du vet inte var du ska gå eller när?

Livenation.se och evenemang.se/konserter är två bra webbsidor där du kan se hela kalendern för årets konserter i Sverige. Här hittar du medelstora till stora spelningar. Vill du ha information om alla de mindre evenemangen kan du prova gaffa.se. Är du besökare eller invånare i huvudstaden Stockholm använder du thatsup.se/stockholm/scen för att se vad som händer på stadens scener.

Var kan du se vad?

Om du är ute efter hipp subkultur, intellektuell atmosfär eller artistisk musik som indiemusik eller olika former av kreativ rock och punk är södra Stockholm ett bra området att hålla till i. Ställen som Debaser, Göta Källare, Fryshuset och Södra Teater är populära och alla arrangerar spelningar och klubbar i en typ av atmosfär där du lätt kan smälta in.

Vill du festa och dansa hittar du скачанные файлыen hel del ställen på Avenyn i Göteborg och Stureplan i Stockholm, där de flesta heta klubbarna håller till. Här dominerar EDM-genren och den trendiga atmosfären är perfekt för vissa men lite för stel för andra. Ställen som Berns, V och Ambassadeur är populära dansklubbar som bokar en del stora DJ-namn.

Harry B James, Pub Anchor och Akkurat i Stockholm är ställena att gå till om du vill dricka en stor öl och se rock eller hårdrock på scenen. Pub Anchor är den äldsta av dem och attraherar troligen aningen äldre publik än Harry B James medan Akkurat lockar ölfinsmakarna. Ta dig till något av dessa ställen på helgen och du är garanterad livemusik och en hård och energisk upplevelse.

För de som gillar jazz är Lilla Hotellbaren på Södermalm ett bra ställe som lockar en väldigt blandad publik. Här samlas jazzälskare och fest-sugna, gamla som unga, i en väldigt snygg och stilren hotellmiljö.