Svensk musik som en form av underhållning

Det största underhållningsvärdet i svensk musik just nu hittas troligtvis i nattlivet eller på dansfestivalerna där elektronisk musik lockar tusentals för en skön upplevelse. Folk köar utanför nattklubbar för att se sina favorit DJs eller bara för att dansa till EDM (electronic dance music) i största allmänhet. Med häftiga ljuseffekter, hög volym, hög energi, snabbt tempo och en trendig känsla är underhållningen på hög nivå i dessa omgivningar. Denna musikgenre dominerar just nu de yngres intresse för musik. Det är på detta vis, genom en mix av musikintresse och socialt umgänge, de underhåller sig själva. Många anser att denna musiktrend bara är tillfällig, men då klubbkulturen i allmänhet inte är något tillfälligt kommer den typen av musik som underhållning för åtminstone dans troligtvis inte att dö ut.

En annan typ av musikalisk underhållning, som främst lockar något äldre generationer är musikal och teater. Sverige har lyckats producera några kända musikaler genom åren, bland annat “Chess” (svensk och brittisk), “Kristina från Duvemåla” och “Mamma Mia!” där sistnämnda är en brittisk music-4musikal baserad på den stora svenska popgruppen Abba. Ställen som Cirkus, Tyrol och Göte Lejon i Stockholm är populära platser för teater och musikaler. Park Lane i Göteborg likaså. Eller varför inte besöka Örebro Teater, Helsingborgs Stadsteater eller Uppsala Konsert & Kongress för att se någonting utanför våra storstäder.

Festivaler arrangerade på sommaren i Sverige är också ett enormt attraktivt alternativ för musik som underhållning. Peace n Love i Borlänge, Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg, Way Out West i Göteborg, Bråvalla i Norrköping och Summerburst i både Stockholm och Göteborg är alla mycket populära evenemang som lockar alla möjliga typer av människor. Att dricka öl, lyssna på musik och campa i några dagar med likasinnade ute i Sveriges efterlängtade sommartider är något som de flesta, åtminstone de yngre, nog har svårt att ogilla.