Superenkla sätt att lära sig allt om svensk musik

Det finns olika typer av svensk musik. En av dem är musik som är skriven på svenska och som följer ett utvecklat historiskt svenskt kulturmönster. Detta mönster följer olika sätt att uttrycka sig poetiskt och texterna handlar ofta om hur det är att leva i vårt land och i den svenska kulturen. Denna typ av svensk musik är mest populär bland de äldre generationerna. Sök på svenska artister på Internet, läs och lyssna!

Den mest populära typen av svensk musik just nu är den typen som exporteras utomlands, d.v.s poplåtar som skrivs av svenska låtskrivare och producenter och framförs av t.ex amerikanska väletablerade artister.

Vill man lära sig mer om det svenska popundret kan man läsa om eller se dokumentären om Cheiron, en inspelningsstudio i centrala Stockholm där många anser att allt började. En av världens mest framgångsrika låtskrivare, Max Martin, startade sin karriär i denna studio. Sök hans namn på Internet och bli förstummad av insikten om hur många internationella hits du har hört genom åren som han har skrivit.

En annan populär inriktniMusic-music-32070905-1440-900ng inom den svenska musikkulturen är vad som kallas “The Gothenburg Sound”. Detta är en genre inom hårdrocken som började gro i Göteborg under nittiotalet. Sök på Internet för att lära dig mer om hur denna genre växt och influerat på ett internationellt plan.

Några andra enkla sätt att lära sig om svensk musik är bland annat att lyssna på svensk radio. Sveriges Radio P3 är ett alternativ som spelar både populär musik och nya oetablerade artister. Du kan även läsa bloggar om svensk musik, följa artister på sociala medier och gå på många konserter och spelningar. På så sätt kan du hänga med i vad som händer just nu.

Det bästa sättet av alla, för att lära sig om svensk musik, är att lyssna på den! Tack och lov finns numera Spotify, en tjänst som låter dig lyssna på i princip all musik som finns inspelad. I denna tjänst kan man hitta svenska spellistor, svenska genrer och svenska artister och band.