Om oss

Välkommen till vår sida!

Sidan handlar om det mesta inom svensk musik. Svensk musik är ett fenomen som växt sig stort internationellt och det finns mycket värt att skriva och berätta om. Som det relativt lilla landet Sverige är kan man inte annat än att bli imponerad över hur mycket musik av hög kvalitet som exporteras härifrån. Det är något vi är väldigt stolta över. Vi tycker även att det är oerhört intressant att försöka sätta sig in i varför ett litet land som Sverige har lyckats slå så bra internationellt med så, till synes, små resurser jämfört med andra större länder. Resurser i form av till exempel antal invånare. Vad är det som ligger till grund för succén?

På vår sida kommer du att hitta artiklar där vi skriver om hur allt började historiskt, vad som är aktuellt just nu, var i landet man kan njuta av livemusik och bra mat, var man kan se de stora artisterna. Vi skriver om tips på hur man bör agera och vad man bör göra i branschen för att komma framåt som musiker, producent, låtskrivare eller vad det än är man vill syssla med. Vi beskriver saker som hur, vem, var, varför och när och vi försöker hela tiden utgå från vårt eget försök till förståelse för bakgrunden till den svenska musiksuccén.

Vårt mål är att förmedla vad vi vet om svensk export av musik och svensk musikkultur. Vi vill berätta om storheten bakom vårt svenska musikfenomen, tipsa om vad för svensk musik du kan lyssna på och var du kan ta vägen om du inte vet var du ska gå för att få veta och uppleva mer. Vi vill även försöka besvara vissa frågor som både vi själva och andra har angående det mesta runt vad som ofta kallas för “det svenska musikundret”.