Klassisk svensk mat – med trevlig bar och levande musik

Sverige är inte känt internationellt i någon större utsträckning för en spännande eller en märkbart intressant matkultur. Man brukar känna till svenska köttbullar, våra traditioner med sill och möjligtvis en del av våra sötsaker som kanelbullar och semlor. Det betyder dock inte att det är det enda som erbjuds. Faktum är att det svenska köket har många trevliga saker att överraska utländska besökare med, men även våra egna invånare. Särskilt bra är det om maten avnjuts i en av landets fantastiska restauranger tillsammans med livemusik och trevligt sällskap.

Restauranger med livemusik

  • Grill, Stockholm.

socialDetta är tveklöst en av Stockholm mest populära restauranger. Den har en riktigt trevlig och smått exotisk inredning med fokus på mysfaktorn. Det passar perfekt om man kommer in från den kyliga hösten eller vintern. Här serveras fisk, kött, europeiskt och internationellt men de svenska rätterna som utmärker sig är råbiffen och den halstrade rödingen.

På scen hittar du surf-rock, jazz och latino-rytmer och tanken är att du ska kunna luta dig tillbaka, slappna av och få en helhetsupplevelse.

  • Lilla hotellbaren, Stockholm

Mitt på Medborgarplatsen i södra Stockholm ligger Scandic Malmen med en av de trendigaste hotellbarerna. Hit söker sig en stor variation av folk, alltifrån unga och hippa södermalmsbor till äldre jazzälskare. Musiken som erbjuds på scen är ofta i form av duktiga jazz- och soulband och detta kan avnjutas tillsammans med hotellets populära strömmingslåda, en klassisk svensk maträtt.

  • Akkurat, Stockholm

Gillar du öl kan du inte missa detta ställe! En restaurang på Södermalm med ett av Sveriges största ölsortiment. Man blir lätt överväldigad när man kliver in och får syn på alla ölkranar längs den långa bardisken. Det är dock inte den enda anledningen till att besöka Akkurat. Rockmusik spelas live varje söndag och det serveras röding, råbiff, löksoppa och skaldjur, med andra ord väldigt skandinaviskt.