Hur man framför musik som ett proffs

Om man är musiker och vill framföra sin musik live finns det några normer man bör följa om man vill lyckas och framstå som ett proffs. Att få respekt och att lyckas inom musikbranschen handlar väldigt mycket om hur man är som person, då musik i grund och botten handlar om att känna. Om du agerar illa eller oproffsigt är risken stor för att du stöter på problem i karriären.

Vad bör man tänka på som professionell musiker?

En av de viktigaste sakerna man bör tänka på är att alltid försöka vara ödmjuk. I en bransch där kontakter kanske är en av viktigaste ingredienserna för framgång är det viktigt att folk gillar den du är. En annan viktig ingrediens är pmicrophone-photo-11unktlighet. Nästan alltid krävs det mycket samarbete i denna bransch vilket kräver att man respekterar andra och deras tid genom att inte vara försenad till saker.

Vidare måste man vara säker på sig själv om man vill bli proffs inom musikbranschen. Ett starkt självförtroende kan kanske vara den viktigaste faktorn av alla. Det kan i många fall till och med vara viktigare än själva musiken som framförs. Musik är så pass abstrakt och så pass subjektivt och ofta är det helhetsupplevelsen eller hela paketet folk gillar, när de uppskattar en viss artist eller ett band. Detta innebär att sättet du presenterar dig själv på när du framför dina verk kommer att påverka lyssnaren mer än vad lyssnaren kanske inser. Om du inte tror på det du gör kommer lyssnaren eller din publik inte heller tro på det, som en generell psykologisk regel. Om du däremot lyckas övertyga folk att vad du gör är viktigt eller bra, genom att själv vara övertygad genom ditt starka självförtroende, känner andra av det och tror automatiskt att det du gör är bra även om de inte nödvändigtvis gillar själva musiken.