Efterfrågan av livemusik i Sverige

Det allmänna intresset för musik i Sverige är väldigt stort. De flesta har åtminstone ett favoritband eller en favoritartist. Det ligger i kulturen. Många är dessutom hängivna fans till sina idoler och favoritband och efterfrågan på konserter är därmed ganska stor. Det byggs även flitigt nya arenor i storstäderna. Två nya arenor för bland annat konserter har byggts i huvudstaden, Tele2 arena och Friends arena, som hittills fått besök av artister som Bruce Springsteen, Kiss, Aerosmith, Justin Bieber, AC/DC med flera. Sverige lyckas år efter år att locka de största och mest populära artisterna.

Festival

En annan aspekt av den svenska musikscenen är våra årstider. Då den efterlängtade sommaren äntligen kommer vill folk gå på festivaler utomhus. Detta har blivit en stor del av den svenska musikkulturen vilket har lett till att festivalerna blivit mer och mer populära. Som ett resultat av detta har arrangörerna både råd och attraktionskraft till att få hit de stora namnen.

Klubb

Elektronisk musik är en ashutterstock_131730497v de mest populära trenderna just nu. För första gången i historien har arenakonserter för DJs arrangerats de senaste åren i Sverige. EDM-bandet Swedish House Mafia hade för att par år sedan en av de största konserterna någonsin i Sverige, sett till antalet besökare över 2 dagar. Klubbar och festarrangörer i största allmänhet bokar numera DJs till sina evenemang, för att möta efterfrågan på den nya heta musiken.

Indie

Den genre som i någon grad konkurrerar med den elektroniska musiken i Sveriges nattliv är indie-musiken. En väldigt bred genre bestående av artister utan skivbolag bakom sig och som kan ta sig många olika typer av uttryck. Folk gillar att se oberoende artister på väg uppåt och som sticker ut med sin originalitet. Man stödjer gärna den nya musiken. Det är lite av en trend, till fördel för alla nya musiker som försöker få uppmärksamhet utan att ha gjort sig ett namn.