De 6 bästa ställena för livemusik i Sverige

Sverige har några få stora arenor för de största artisterna, inhemska eller för de som kommer på besök. Några av dem är bättre än andra. Sedan hittar man mindre ställen för mindre kända artister som enkelt kan besökas flera dagar i veckan. Nedan listas tre av de bästa av varje sort.

Bäst för stora konserter:

  • Globen

Globen är världens största sfäriska byggnad och ser ut som en stor golfboll. En mycket trevlig plats för konserter då både ljudbild och inredning är enkla att tycka om. Arenan ligger i ett arenaområde i huvudstaden Stockholm. Ett område som blir väldigt levande och kul under dagar för evenemang. Här spelar de flesta stora artister och band under vintertid.

  • Ullevi

ullevi_149800903Detta är en av de största arenorna. Den ligger i Göteborg och är perfekt för konserter på sommaren då det inte finns något tak. Kvällssolen lyser ofta in under hela spelningen vilket skapar en magisk stämning och sommarkvällskänsla.

  • Cirkus

Nordens största privatteater bjuder på delikat inredning och fin omgivning med sittplats på kungliga Djurgården i Stockholm. Här har vi en lite mindre plats som passar perfekt för halvstora evenemang. Bra akustik, snyggt för ögat och väl organiserat gör det till en av de bättre platserna för livemusik.

Bäst för mindre spelningar

  • Berns

En fin restaurang och nattklubb till vardags, men en läcker scen och en trivsam omgivning när det vankas livemusik. Hittas i Stockholm.

  • Katalin

Detta är centrum för Uppsalas musikliv. Den startades på åttiotalet och är en av de viktigaste musikscenerna i landet. Platsen heter egentligen Katalin and All That Jazz och från namnet framgår vad för musik de främst har fokuserat på, även om alla möjliga olika artister spelar här.

  • Debaser

Debaser har två ställen, ett vid Slussen och ett vid Medborgarplatsen. Dessa ställen är populära nattklubbar som väldigt ofta bokar artister och band. Letar man efter något hippt med mycket indiemusik bör man gå hit.